Gingerbread Cookies!
Du behöver:
- 125 g mjukt smör
- 1 tsk färsk riven ingefära
- 1 dl muskovadosocker (mörkt)
- 1 dl sirap (helst mörk)
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 krm malen nejlika
- 1 krm malen muskotnöt
- 1 tsk kakao
- 200 gram mörk choklad (70%)
- råsocker att rulla i
Gör så här:
1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker
och sirap fluffigt.
2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor
och kakao med smeten.
3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den
4. Forma smeten till en lång rulle och klä den i plastfolie.
Låt degen vila i kylen i minst en timme (jag lät den vila
tills dagen efter)
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Skär degen i cirka 24 bitar och forma dem till bollar.
Rulla bollarna i råsockret, och lägg ut dem på en plåt
med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
Lycka till!
2 kommentarer:
Tack Klara, de ska jag baka:-)
;D
Skicka en kommentar