tisdag 16 augusti 2011

mixed feelings

Det är lustigt.

Att flytta tillbaka till Sverige har jag velat göra jättelänge.

Jag läste svenska bloggar, tidningar, och ville bli en del
av det igen.

Men nu när vi har flyttat känns det lite sorligt att ha lämnat
sitt liv som utlandssvenk, eftersom jag har bott utomlands
i halva mitt liv.

Jag hoppas verkligen att det blir bra här i Sverige.

Att jag tycker om skolan (som börjar om en vecka!!), får kompisar,
och att jag fortsätter hålla kontakten med mina gamla
kompisar i USA.

9 kommentarer:

Taina sa...

Så fina bilder på dig!

Ojoj, det är blandade känslor för Bella med som vi lämnade i Sverige för ett par veckor sedan. Hon kände samma sak, dvs kul att flytta tillbaka igen. Men nu. Nu längtar hon tillbaka hit igen, till sina kompisar, pojkvän och oss såklart. Även shoppingen tror jag. Hahahaha!

Hennes skola har kommit igång. Hon läser på Komvux och sedan på högskolan i Gävle. På Komvux läser hon in svenskan som hon missade här under high school tiden.

Just nu bor hon i ett rum hos min bästa väninna (hennes gudmor) i Gävle, vilket jag är glad för- Då behöver hon inte vara ensam.

Det blir bra så fort du kommit igång med skolan och fått nya vänner.

Kram på dig!

Klara sa...

Tack!
Vilken peppande kommentar! :) Jag hoppas verkligen att det blir bra med skolan.
Kramar!

Monet sa...

Jag förstår verkligen om du har blandade känslor just nu. Särskilt som beslutet att flytta tillbaka verkar ha kommit ganska fort och själva flytten också gick snabbt.

När det blir förändringar som går fort hinner man inte alltid med. Du har haft en längtan länge att bli "svensk" och säkert har era fina sverigesomrar gjort att du fått en särskild känsla för Sverige. Och så har du släkten här också.

Men inuti dig är du just nu fortfarande kvar i USA tror jag. Bland den kända skolvärlden och alla kompisar och allt som var välkänt där. När du nu ska börja skolan i Sverige är allt okänt - skolväska som din mamma skrev om - lärare, kompisar, schema, hur du kommer att få det i hela ditt nya liv. Det är väl inte så konstigt om du känner dig lite vilsen då.

Jag tror att det kommer att gå fort för dig att få nya kompisar och bara då blir det lättare för dig. Men jag tror också att du får räkna med en slags saknad efter ditt förra liv som det tar lite tid att komma över. Å andra sidan är det så himla lätt att kommunicera med varandra nuförtiden.

Snart lär du dig de nya koder du behöver för att känna dig säker i ditt "nygamla" Sverige.

Klara sa...

Tack för peptalket! :)

anna of sweden sa...

anna of sweden sa...

Klara sa...

Steel City Anna sa...

Du har guld värda erfarenheter av andra kulturer som kanske inte känns så just nu när du försöker vänja dej vid Sverige men som du kommer ha helt fantastisk nytta av i livet, hälsar Tant Anna, nästan 30 :) (som tror det kommer gå jättebra med allting)

Klara sa...

Tack :)