torsdag 10 november 2011

what to choose?


Idag har jag haft samtal med min studievägledare.

Vi pratade om vad jag är intresserad av och ifall jag
vet vad och var jag vill plugga på gymnasiet.

Jag har ju några aningar, men jag är inte säker än.

Jag tror Samhällskunskap med inriktning av media
och kommunikation.

Eller möjligtvis Estetiska med inriktning
av foto, men den är inte så bred så jag tror inte att
det är något bra val för mig.

Det är viktigt för mig att ha en bred utbildning,
men en utbildning som jag trivs i.

Snart ska jag skicka ansökningar.

Så nervöst!

12 kommentarer:

anna of sweden sa...

Bilden är härlig! Väldigt talande! :D

Steel City Anna sa...

Samhäll med multimedia inriktining gick jag och det var kul på den tiden. Det var länge sen och sånna saker som Photoshop och hemsidebyggande var ganska nytt då, men det fick vi lära oss, samt en hel del bild och animering. Det var roligt och kunskaper som jag har haft nytta av även om jag inte jobbar med media. Datorvanan jag fick var verkligen guld värd i alla jobb och studier jag haft. Nu har väl de flesta det ändå men då var det inte helt vanligt. Samhällsämnena är ju också bra att ha, så har man stor valfrihet om man vill studera vidare. Skulle jag välja om igen skulle jag nog välja samma sak! Universitet däremot är en annan femma :)

Klara sa...

Mamma.
Tack så mycket! :)

Steel City Anna.
Åh, tack för din kommentar. Nu känner jag mig lite säkrare på vad jag vill välja. Vad bra att du känner att du skulle välja samma sak igen, det betyder ju att du var jättenöjd!

Tilda sa...

Samhäll med nån mediainriktning verkar faktiskt passa dig väldigt bra. I alla fall efter den uppfattningen jag har fått av dig på bloggen. ;)

Själv går jag naturvetenskap i ettan. Det är superkul!!! Fast sen gillar jag ju NO-ämnena väldigt mycket... :)

Klara sa...

Ja jag kan ju säga att NO ämnena är inte mina favoriter direkt. :)

Västmanländskan sa...

Det låter klokt att välja brett. Foto kan du lära dig på många andra sätt. Men det viktigaste är nog ändå att välja något som du är verkligt intresserad av och inte något bara för att du känner att du borde. Lycka till!

Klara sa...

Precis så känner jag också. Och tack ;)

Desiree sa...

Ja det är inte ett lätt val. Men jag tror du är inne på rätt spår att välja en utbildning som ger dig en bred bas att stå på. Det ger dig utrymme för fler val framöver eller att kunna byta om du ångrar dig eller inte riktigt stämmer utan att du förlorar en massa tid. Samhälls linjen verkar som ett bra val. Lycka till med ansökningarna. Det blir nog bra.

Klara sa...

Jag hoppas det :)

Anonym sa...

Som gammal samhällare så tycker jag ju såklart att det är en jättebra linje :) Dom har säkert ändrat saker nu, men det är fortfarande en bred linje och man plugga vidare efter det.

Jag läste inriktning språk (som nog inte finns längre?) och jag hade jättekul! :)
Men lyssna på din magkänsla och vad hjärtat säger. Jag hade samma problem i somras med att välja universitetsutbildning, och jag gick efter hjärtat, men det är verkligen inte lätt.

Lycka till! :)

Klara sa...

Jag blir mer och mer säker på att jag ska välja samhäll :)

Mrs Clapper sa...

Instämmer med de andra, välj något brett och där du kommer ha roligt!! Att ha kul är grunden till att lyckas... Då får du mycket större valmöjligheter senare i livet när du kanske vill nischa din utbildning.
Men som sagt, ha roligt!!