Choklad & mandelnougat (ca 35 stycken) Rosta 100 g flagad mandel i en torr och het panna. Smält 250 g nougat, tex. Odense + 150 g mörk choklad i micron. Rör i mandeln. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 15x20 cm. Låt stelna i kylen. Skär i bitar. Slå in bitarna i aluminiumfolie.
2 kommentarer:
Du kan göra egen toblerone:
200 g ljus blockchoklad
200 g mörk blockchoklad
(smält ca 1,5 min i micron -rör om - 1,5 min igen)
20 g coccosfett
3 msk flytande honung
1 dl hackad mandel
(rör ner i den varma chokladen)
Häll smeten i bra istärningsformar där de släpper lätt.
Tid: ca 5 min + svalna
Eller det här:
Choklad & mandelnougat
(ca 35 stycken)
Rosta 100 g flagad mandel i en torr och het panna. Smält 250 g nougat, tex. Odense + 150 g mörk choklad i micron. Rör i mandeln. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 15x20 cm. Låt stelna i kylen. Skär i bitar. Slå in bitarna i aluminiumfolie.
Skicka en kommentar