Äggfri Gräddtårta, Klara style!
Du behöver:
- 4 ½ dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 g margarin
- 2 ½ dl mjölk
- 1 msk pressad apelsinsaft
- ströbröd
- lite mer margarin
- 5 dl vispgrädde
- hallonsylt
- nutella
Så gör du:
Tårtbotten:
1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver
och vaniljsocker i en skål.
2. Smält matfettet
3. Rör ner matfettet, mjölk och apelsinsaft
i mjölblandningen.
4. Häll smeten i smord och bröad form.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen
på 200 grader i ca. 45 minuter.
6. Låt stå kvar i formen en stund och svalna
innan den stjälps upp.
Garnering:
1. Dela kakan i tre delar.
2. Vispa grädden.
3. Bre ut nutellan och lite grädde på understa bottnen.
4. Bre ut sylten och lite grädde på andra bottnen.
5. Bre bara ut grädde på översta bottnen och på sidorna.
6. Sätt på jordgubbar eller andra frukter/bär/godisar.
Lycka till!
4 kommentarer:
Och god var den också. Alla kakor och tårtor i Klara-style är goda! ;)
Haha, tack så mycket! ;P
Åh vad god den ser ut!
Tack!
Skicka en kommentar